8-daagse voorbeeldreis

v.a. 1044,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
Je wandelt langs strand, kleine beekjes, watervallen, oude dorpjes en adembenemende uitzichten. Elke dag, elke wandeling staat voor een nieuwe ervaring, stel je voor: na een lange wandeling tussen de bomen en steile kliffen kom je uit bij een kletterende waterval, je neemt een duik in het frisse water en geniet van de stilte en alleen van het geluid van de natuur, hier wil je toch nooit meer weg!

Meer over deze reis

Dit programma is geschikt voor de echte natuurliefhebber maar ook voor de mensen die Sao Miguel bezoeken en wat willen wandelen en genieten van de schitterende natuur.
Bij aankomst ontvang je een documentatiemap met o.a. een routeboekje met gedetailleerde informatie over de diverse wandelroutes en paden en transfer van en naar de gegarandeerde wandelingen zoals aangegeven in het programma. Omdat ook andere gasten zich bij de wandeling kunnen aansluiten, is het belangrijk zich strikt te houden aan de aangegeven ‘drop-off’ en ‘pick-up’ tijden, maar verder bepaalt iedereen zijn eigen ritme.

BESCHRIJVING VAN DE WANDELINGEN & DE TEMPERATUUR

De wandelingen zijn gemakkelijk en duren tussen de 2 1/5 – 4 uur.
De temperatuur op de Azoren is in de zomer gematigd, gemiddeld 24ºC, en dit is prettig wandelen. In de overige maanden is de temperatuur gemiddeld 15ºC en is er meer kans op een regenbui.

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel - Furnas

Vanaf de luchthaven een transfer naar Hotel Terra Nostra Garden in de Furnas vallei.

Dag 2 Furnas

Dit pad (7,5km) begint in Ribeira Funda, voert langs het strand van Praia da Viola en eindigt in Maia. Tijdens deze wandeling heb je prachtig uitzicht op Maia, kom je langs oude watermolens omgeven door taro (een plant uit de aronskelkfamilie) en prachtige watervallen. 

Dag 3 Furnas

De wandeling (8,4km) start in Lomba do Cavaleiro en eindigt in Ribeira Quente. In Ribeira Quente kan je naar het strand, iets eten in een plaatselijk restaurant of de haven bezoeken. Transfer terug naar het hotel. 

Dag 4 Furnas

Vandaag ga je naar Faial da Terra voor de wandeling Salto do Prego (5 km). Op deze wandeling volg je het pad door een oud dorpje naar een prachtige waterval. De wandeling eindigt bij Faial da Terra. Transfer terug naar het hotel. 

Dag 5 Furnas - Ponta Delgada

De wandeling Lake of Furnas (9,2km) begint en eindigt bij je hotel in Furnas. Tijdens deze wandeling kun je het Environmental Centre van Furnas Lake bezoeken. ‘s Middags: transfer per taxi naar Hotel Camoes in Ponta Delgada. Tijdens deze trip bezoek je de mooiste uitzichtpunten van de noordkust en een theeplantage (uniek in Europa). 

Dag 6 Ponta Delgada

Wandeling naar Lagoa do Fogo (15 km), het ruigste meer van de Azoren, waar je alleen maar kunt wandelen. Je loopt langs een “levada” door de bergen en dalen met prachtig uitzicht. De wandeling eindigt bij een strand waar je heerlijk kunt zwemmen. 

Dag 7 Ponta Delgada

Walk Sete Cidades (Optie A: 11 km / Optie B: 7,5 km): bezoek de grote krater van Sete Cidades met zijn blauw-groene meer. Geniet van het spectaculair uitzicht tijdens deze wandeling met aan de andere kant de grote, blauwe zee. Je daalt af naar het dal en het dorpje Sete Cidades waar je ook langs de meren kunt wandelen. ‘s Middags: transfer naar hotel.

Dag 8 Amsterdam

Transfer naar het vliegveld voor de terugreis of eventueel een verlenging op het eiland.


Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst bij aankomst op de luchthaven
* Transfers zoals beschreven 
* Routeboek
* 7 x overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 7 x Ontbijt

Accommodaties

São Miguel
4 nachten: Hotel Terra Nostra Garden gelegen in de Furnasvallei en aangrenzend aan de botanische tuinen van Terra Nostra.

3 nachten: Azoris Royal Garden hotel , rustig gelegen in Ponta Delgada op wandelafstand van de boulevard en de haven.
 
© 2020 - Priolo Travel