LET OP: Per 01 augustus is het alleen nog mogelijk om naar de Azoren te reizen met een negatief test resultaat op zak. De regels zijn aangepast, een RT-PCR moleculaire test voor COVID-19, uitgevoerd binnen 72 uur voorafgaand aan de vlucht is verplicht!. Testen bij aankomst is niet meer toegestaan, dit omdat als iemand die in het toestel heeft gezeten positief wordt getest, dit gevolgen heeft voor het hele vliegtuig en iedereen dan alsnog in quarantaine moet. Om dit te voorkomen moeten alle reizigers voorafgaand aan de reis in het land van vertrek een test doen. (uiteraard moet de uitslag bekent zijn voordat er gevlogen gaat worden). Vragenlijst voor vertrek: De regering heeft een online vragenlijst opgesteld die reizigers vóór het vertrek moeten invullen, wat het proces van wachtrijen zal versnellen om de testresultaten op de luchthaven te laten zien. We hebben vernomen dat reizigers die de vragenlijst online hebben ingevuld voorrang hebben.

Aangepaste maatregelingen Azoren

Aangepaste maatregelingen Azoren

Reizen naar de Azoren: 
Reizen naar de Azoren zijn weer toegestaan.


Geen quarantaine plicht:

Voor een doorreis vanuit Nederland/België of Duitsland via Lissabon geldt de 14 dagen verplichte quarantaine niet!! Dit is alleen als u in het gebied rondom de stad Lissabon verblijft, bent u alleen op doorreis en maakt u een overstap in deze stad dan hoeft u bij thuiskomst niet in quarantaine.


Wel gelden de volgende voorwaarden:

U dient een negatief test resultaat te kunnen overleggen die binnen 72 uur voor aankomst is afgenomen door een officiële instantie en voorzien van een handtekening en stempel van de behandelend persoon.

Geldige PCR testen:
Het huisartslab: heeft meerdere vestiginging in Nederland, kosten € 79,00 voor de test en € 10,00 voor het certificaat. Uitslag: de dag na de testafnamen tussen 15:00 - 24:00

KLM Healt center: Ook meerdere afname punten (ook op Schiphol), kosten incl. certificaat € 149,00. Uitslag: tussen de 24 en 32 uur.

CoronaLab.eu: Vestigingen Den Bosch en Amsterdam grote voordeel dezelfde dag de uitslag! In de ochtend testen en 's avonds om 22:00 de uitslag incl. certificaat kosten € 150,00.

Er zijn uiteraard meer testcentra maar hierbij een aantal mogelijkheden, bij allemaal krijgt u het certificaat per beveiligde email opgestuurd.


Tweede test:
Als u 7 dagen of langer verblijft op de Azoren, dan moet u op de 6e dag na de datum van de SARS-COV-2 screening test, contact opnemen met de gezondheidsautoriteit in de de regio waar u verblijft om een afspraak te maken voor een nieuwe test. (deze testen zijn gratis). Kinderen tot 11 jaar hoeven niet getest te worden. De uitslag van de test ontvangt u per SMS dus zorg dat u bereikbaar bent. U bent zelf verantwoordelijk voor het maken van een afspraak voor de test.

Ondanks eerdere berichten blijft de tweede test voorlopig nodig.

 

 

Autohuur:

Het dragen van en masker is verplicht bij het ophalen en inleveren van de huurauto verder niet!

Dragen van een masker:
Dragen van een masker is verplicht op de luchthavens en tijdens (binnen)landse vluchten en openbaar vervoer. Op straat is het dragen van een masker niet verplicht alleen als je een winkel ingaat.

 

Maatregelingen op de luchthavens:
Continue reiniging met desinfectiemiddelen
Doorlopende schoonmaakteams op alle luchthavens
Dragen van een masker verplicht
Op diverse plekken handreinigers
Camerasysteem voor lichaamstemperatuur meting in samenwerking met de gezondheidsinstanties.

De Azoren zijn COVID-19-vrij (voorlopig) en hebben onlangs de onderscheiding "coronavirus" gekregen

Safest Destination ' van de European Best Destination Organization", gebaseerd op gezondheidsbeveiliging, maatregelingen in de toeristische sector en aanverwante activiteiten, het lage aantal zaken en veiligheid in de lokale gezondheidsdienst.

Save & Clean label

Save & Clean label

De regering van de Azoren opent registratie voor hechting aan het zegel "Clean & Safe Açores"

Het Regionale Secretariaat voor Energie, Milieu en Toerisme informeert via het Regionale Directoraat voor Toerisme dat de registraties voor de hechting aan het zegel "Schone en veilige Açores" vanaf vandaag open zijn, waarvan de toekenning is gebaseerd op de COVID- Good Practices Manual. 19, beschikbaar gesteld door thematische modules, na opname van de bijdragen van de verschillende entiteiten die de sector vertegenwoordigen.

De voorbereiding van deze handleiding, in samenwerking met het regionale gezondheidssecretariaat, heeft tot doel ervoor te zorgen dat alle volksgezondheidskwesties worden beschermd voor bezoekers en professionals in de sector, terwijl het vertrouwen in de Azoren als toeristische bestemming wordt versterkt.

De aanpassing en uitvoering van het zegel op de Azoren is de verantwoordelijkheid van het regionale directoraat voor toerisme en de toekenning ervan is onderworpen aan gratis online training voor bedrijven en deelnemende entiteiten

Op deze manier is het de bedoeling om bedrijven die actief zijn in de toeristische sector bewust te maken van de basismaatregelen voor de preventie en beheersing van COVID-19-infectie, en om informatie te verstrekken aan deelnemers, en hen te helpen bij het operationaliseren van procedures die zijn aangepast aan de realiteit en de context van hun organisaties. .

Na de training krijgt elke deelnemer de kit van het respectievelijke zegel en het onderhoud ervan impliceert een sterke inzet van alle bedrijven met betrekking tot de implementatie en monitoring van de acties en regels die aan het document ten grondslag liggen.

European safest destinations of 2020!

European safest destinations of 2020!

Priolo Travel biedt al haar reizen weer aan naar de Azoren.

Uiteraard houden wij de actuele situatie in de gaten en zullen zo nodig maatregelingen treffen.

 

Alle reizen voor 2021 kunnen weer geboekt worden via Priolo Travel !!

 

Kijk op onze site voor ideeën en tips.

 

 


terug


© 2020 - Priolo Travel