Corvo is het kleinste bewoonde eiland van de Azoren, is 6.5 km lang en 4 km breed. Vila Nova do Corvo is de enige plaats en telt 400 inwoners. Daarnaast heeft het eiland een reusachtige krater (300m diep en 2km breed) met de naam Caldeirão. UNESCO heeft het eiland uitgeroepen tot Biosfeerreservaat in 2007. Op het kleine eiland wordt veel gedaan aan duurzame energie zoals zonnepanelen.

Festival van de molens:
Onderdeel van de feesten van Nossa Senhora dos Milagres, elk jaar op 15 augustus.

Het eiland bestaat uit één grote zwarte rots ontstaan door de uitbarsting van een onderzeese vulkaan, de Monte Gordo die reikt tot 718m boven zeespiegel. De prachtige groene krater met een doorsnee van 2 km en een diepte van 300 m is gevuld met serene meertjes en eilandjes en domineert het centrale gedeelte van het eiland van waaruit men een prachtig uitzicht krijgt over het landschap en de oceaan. Drie gemarkeerde wandelpaden lopen door het landschap tussen Vila Nova en de caldeira - zeer aanbevolen!

Reizen die Corvo aandoen:

Discover the Azores Biosphere

Discover the Azores Biosphere

Reserves & Unesco Heritage Sites Visiting these areas staying in eco-friendly or historical accommodations which permits you to have an insight on what the Azores represent – a sustainable destination.
15-daagse

v.a. 2276,- p.p.

Exclusief vluchten
Bekijk »

Hotels op Corvo:Guest House Comodoro  

Bekijk Kleinschalig Bed & Breakfast met een vriendelijke sfeer.

Joe & Vera's Place  

Bekijk Sfeervolle Bed & Breakfast

Joe & Vera's Vintage Place  

Bekijk Moderne bed & breakfast

Overzichtskaart Corvo© 2020 - Priolo Travel