Skip to content

Druiven oogsten in Portugal

Druivenoogst in Portugal: een zintuiglijke reis te midden van wijngaarden

Portugal, een land met een rijk cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid, herbergt ook een bloeiende wijnindustrie die wijnliefhebbers al generaties lang boeit. Enotoerisme, het huwelijk van wijn en toerisme, is enorm populair geworden nu reizigers op zoek zijn naar meeslepende ervaringen. Het Portugese druivenoogstseizoen (van augustus tot oktober) biedt een unieke kans om in deze wereld van smaken, geschiedenis en traditie te duiken.

De ervaring van het oogsten van druiven is populair geworden onder wijnliefhebbers en biedt een uniek zintuiglijk avontuur waarbij bezoekers actief deelnemen aan het wijn bereidingsproces. De wijnproductie is letterlijk overal in het land te vinden en druivenplukactiviteiten zijn dan ook overal mogelijk.

Als je door Portugal reist, bezoek dan bijvoorbeeld de Real Companhia Velha in Porto & Noord, het oudste wijnbedrijf van Portugal. In het centrum van Portugal produceert Quinta de Lemos voortreffelijke Dão-wijnen van de inheemse druivensoorten uit de regio. Fernão Pó Adega in Lissabon is het resultaat van een fusie van twee familiebedrijven. In de Alentejo heeft Casa Relvas 10 van zijn wijnen met meer dan 90 Parker-punten. Quinta da Vinha da Cabrita in de Algarve, is een van de toonaangevende bedrijven in het wijntoerisme in de regio.

Op de eilanden maken de Pico-wijnen op de Azoren verschillende proeverijen mogelijk van enkele van de beste wijnen die worden geproduceerd in een door UNESCO geclassificeerd landschap, terwijl op Madeira Quinta do Barbusano de grootste producent van niet-versterkte wijn is.

Geniet van deze bijzondere ervaring in de Alentejo bij Torre de Palma!
Kom in augustus en september oogsten in de Alentejo!
Druiven selecteren, most proeven en marmeren lagares betreden…

Oogstprogramma Torre de Palma:

Welkom bij Torre de Palma en levering van de oogstkit
Bezoek aan de wijngaarden met de wijnmaker om de druivensoorten te leren kennen en de druiven met de hand te plukken
Selectie van de beste druiven aan de sorteertafel
Rondleiding door de wijnmakerij Torre de Palma met proeverij van most uit de oogst van 2024
Traditioneel druiventrappen te voet in de Estremoz-marmerpersen (alleen in september, afhankelijk van de beschikbaarheid van druiven)
Lunch in PALMA Restaurant door Miguel Laffan met Torre de Palma-wijnen (optioneel)

Bel of stuur een mail voor de verschillende mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid.

Interesse in een vakantie in Portugal of op de Azoren?

Of misschien een combinatiereis?

Back To Top