Skip to content

Zomerfestivals Portugal

Portugese zomerfestivals: Een zomer vol met muziek, dans, zon en feest.
Het festival seizoen is weer begonnen ook in Portugal.

In Porto & Noord heeft de Primavera Sound Porto (6-8 juni 2024) erkenning gekregen als een van Europa’s meest opmerkelijke muziekfestivals.

In het centrum van Portugal is het: Festival dos Canais in Aveiro, hier komen kunstenaars en lokale gemeenschappen samen en bieden muziek en hedendaagse kunst 12-21 juli.

In Lisboa zal Rock in Rio Lisboa 2024 het nieuwe Parque Tejo Lisboa transformeren in een “stad van de rock”, op 15-23 juni 2024, met meer dan 12 uur aan dagelijkse optredens op verschillende podia.

Festival Músicas do Mundo in Sines (Alentejo), in juli, cultureel en een diversiteit aan hedendaagse muziek komen hier samen.

Een opmerkelijk muziekfestival in Europa is het: Med Festival in het historische centrum van Loulé (de Algarve). Een samenspel van entertainment, muziek, kunst en niet te vergeten eten.

Op de Azoren is: Maré de Agosto op het kleine eiland Santa Maria een groot festival (22-24 augustus 2024), dit festival met veel toonaangevende namen uit verschillende landen is het feest van het eiland.

Op Madeira is het: Festival do Atlântico van 31 mei tot 23 juni 2024, een geweldige belevenis. De hoofdstad Funchal is betoverd met onvergetelijke concerten en spectaculair vuurwerk.

Al deze festivals zijn een mix van kunst, vrijheid, plezier, regionale cultuur en Portugese culinaire lekkernijen.
Kom naar één van deze festivals en beleef Portugal op zijn best.

Interesse in een vakantie in Portugal of op de Azoren?

Of misschien een combinatiereis?

Back To Top