Skip to content
Terceira

Begeleide wandeltochten

Meerdere leuke wandelingen

Walk Rocha do Chambre: Hele dag
Eén van de meest spectaculaire routes van Terceira, een bezoek aan het hart van het eiland en werkelijk magische en verrassende plek. Voel je alleen omringd door de natuur. Een afwisselend landschap brengt je naar één van de hoogste punten van het eiland, waar je (als het weer het toelaat) de grenzen van het eiland kunt zien. Een prachtig pad met geweldige landschappen.

Wine and Vineyards: Hele dag
Dit pas begint aan de noordkust, in het dorp Biscoitos en is zeer rijk aan landschappen en cultuur, waardoor het begrip van de landelijke dynamiek die daar binnenschuilt, mogelijk is. De verschillende tracks die tijdens de wandeling worden ervaren, worden geassocieerd met verschillende zintuigen zoals, geuren, geluiden en kleuren. Ontdek deze verborgen geheimen en voel de rust van de weilanden aan de noordkust van het eiland Terceira. Maak kennis met het wijngaardgebied en Biscoitos en voel de warmte tussen de stenen muren, het resultaat van een jaar lang hard werken om een van de beste wijnen van de Azoren te produceren, de Verdelho.

West Coast: Hele dag
Deze wandeling, gelegen op het westelijke deel van het eiland, brengt je van de kust tot aan de weilanden in hoogte, waarbij het type landschap verandert van een mix van inheemse flora, het bos van Metrosideros in grote weilanden. Ook dit gebied zit vol verhalen; aardbevingen, bedevaarten en een onderzeese uitbarsting in 1998 die uniek was in de wereld. Voel op een heldere dag de archipel met uitzicht over São Jorge, Pico en het eiland Graciosa.

Mistérios Negros: Hele dag
Een van de meest karakteristieke wandelroutes van Terceira, een magisch Laurissilva-bos en een echt sprookjesachtig landschap, dit alles met veel informatie van onze gidsen over de geologie van de plaats en het inheemse nevelwoud op lage hoogte. Alle gidsen zijn gecertificeerd door het natuurparkgebied.

The lost world: Halve dag
Serra de Santa Bárbara is het hoogste punt van het eiland Terceira met zijn 1021 meter en is een magische plek, niet alleen vanwege de buitengewone schoonheid. Gezien zijn duidelijke hoogte en hoge luchtvochtigheid, heeft de berg karakteriekse soorten van de inheemse flora van de Azoren. Met de blauwe lucht of de magische mist onthult de “Serra de Santa Bárbara”  ons één van de grootste en best bewarde stukken natuurlijke vegetatie van de Azoren. De indrukwekkende struiken van jeneverbes die een aanzienlijke omvang kunnen bereiken en de brede uitlopers van veenmos helpen om een omgeving te creëren die vergelijkbaar is met sprookjes. Als de mist verdwijnt en het blauw van de oceaan de horizon overneemt, hebben we een magische plek gevonden.

The last Eruption: Halve dag
Maak een wandeling door het centrum van het eiland Terceira, in het constrast van rode lapilli en de enorme verscheidenheid aan kostmossen. Deze wandeltocht is makkelijk, rond en bijna altijd vlak en zal je helpen. om het binnenland van het eiland en de laatste uitbarsting beter te begrijpen.

Coastal walk: Halve dag
In de tijd van de ontdekkingen en piraten werd het eiland vaak aangevallen en daarom was hte nodig om de kust te beschermen. Deze route neemt je mee naar verschillende vestingswerken die vroeger bescherming bood aan de kust van Terceira. Sommige vestigingwerken bevatten alleen archeologische overblijfselen, die hardnekkig weerstand bieden aan 500 jaar erosie. Dit is een gemakkelijke tocht en een aangename wandeling langs de kust.

Wine and Vineyards: Halve dag
Dit is de kortere versie van de hele dagwandeling, gemakkelijker en alleen gericht op het wijngaardengebied van Biscoitos en voel de warmte tussen de stenen muren, het resultaat van het jarenlange harde werk om een of de beste wijnen van de Azoren te produceren, de Verdelho. Aanbevolen om deze tocht na 14:00 te doen i.v.m. de openingstijden van het wijnmuseum. Er is ook mogelijkheid om te helpen bij het onderhoud van de wijngaarden.

Full moon walk: Halve dag
De maan heeft ons altijd geïnspireerd, en de volle maan is altijd verbonden met verhalen, mysteries en legendes. Ervaar met ons de ontdekking van de zintuigen tijdens een nachtelijke wandeltocht en luister naar het geluid van de stilte, zie de maanlichtreflectie op de zee en ontdek dat we met de volle maan bijna geen kunstlicht nodig hebben om te zien in het donker.

Sunset picnic walk: Halve dag
Wanneer de zon de horizon nadert, versmelten de kleuren groen en blauw van het landschap tot een gouden tint. Wanneer momenten van rust de overhand lijken te hebben en alleen de geluiden van de natuur achtergelaten zoals van de oceaan, nodigen we je uit voor en wandeling door de bossen, weilanden en geweldige bezienswaardigheden. Op het westen gericht, wachtend op de zo gewenste ” green-ray” is dit ook het moment om te genieten van een smakelijke picknick met streekproducten die we speciaal voor jouw hebben bereid.

Inbegrepen

Back To Top