Skip to content

Prachtige Camelia bloemen Tour

São Miguel
Tijdens deze reis wordt je reukvermogen sterk geprikkeld, vele soorten Camelia’s geven een heerlijke sterke geur af. Niet alleen de geur staat centraal in deze reis maar ook zie je een bloemenzee vavelen kleuren van de verschillende bloemen en planten, wat te denken van Gemberplanten, Hortensia’s, Agapanthus en vele soorten Camelia’s.

De Furnas Vallei werd eind 18e eeuw populair vanwege een groeiende belangstelling voor het gebruik van mineraalwater bij de behandeling van gezondheidsklachten, zoals reuma en obesitas. De vallei heeft vele honderden kleine bronnen en stroompjes en zo ontstond er botanische tuin te midden van dit prachtige watersysteem.
In de tuinen van Terra Nostra kun je de specifieke flora van de Azoren bewonderen maar ook vindt je er indrukwekkende, honderd jaar oude bomen, die destijds over grote afstanden zijn verscheept vanuit Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, China en Zuid-Afrika. De laatste twintig jaar heeft de tuin zijn botanische waarde weten te verhogen door het aanschaffen van nieuwe plantensoorten. Dit voortdurende streven naar verscheidenheid en verrijking van de bestaande flora heeft ertoe geleid dat de tuin nu plaats biedt aan een uitgebreide verzameling planten van grote historische en culturele waarde, met een prachtige collectie Camelia’s, varens, palmvarens (Cycadales), en de meest recente uitbreiding: de Bromelia’s. De bestaande flora van de tuin, met een oppervlak van 12.5 ha, biedt een prachtig decor van kleuren, vormen en verschillende bloeiwijzen en maken de tuin tot een aantrekkelijke bestemming, het hele jaar door.

Bloeiseizoen van de Camelia Sasanqua: oktober tot januari

Hoogseizoen van de Camelia bloei: Februari tot Maart.

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel

Ontvangst op het vliegveld van São Miguel. Hulp bij het ophalen van de huurauto op de luchthaven en informatiepakket.
Inchecken in hotel Terra Nostra Garden voor de komende 4 nachten.

Dag 2 São Miguel – Rondleiding door de tuinen van Terra Nostra

Halve dag, rondleiding Terra Nostra Botanical Garden. Je wordt vergezeld door de landbouwkundige Carina Costa, die ook op het landgoed woont, en de hoofdtuinier is. Zij neemt je mee naar de uitgebreide collectie Camelia’s, die bestaat uit zowel zeer oude als recentelijk soorten. De meer dan 600 verschillende soorten en gekweekte varianten die de tuin rijk is, verfraaien het natuurlijke landschap en creëren een omgeving met een unieke schoonheid. De bloei duurt van de herfst (met de bloei van de Sasanqua Camelia) tot het voorjaar wanneer de andere soorten bloeien. De meeste van de Camelia’s in de Terra Nostra tuin zijn geïndentificeerd en gelabeld en staan in aparte perken, waarbij rekening is gehouden met het omringende landschap. Door deze opstelling kan de gehele collectie gemakkelijk worden bezichtigd. De Camelia tuin is opgedeeld in vijf aparte stukken gevuld met gekweekte varianten van de Camelia Japonica, Camelia Reticulata en hybriden hiervan, Camelia Sasanqua met hybriden en andere botanische soorten. Maar langs het meer en de paden zie je ook oudere bomen van de Camelia Japonica.

Dag 3 Furnas

Vrije dag, suggestie om te doen: Furnas Monitoring & Research Center,
Het centrum is gelegen aan de zuidelijke oever van het Furnas meer. Dit project in Furnas heeft als missie en doel het ecosysteem van de vallei te beschermen en het water van het meer te verbeteren. In dit centrum ontdekt de bezoeker het ecosysteem van het meer door middel van geologische, vulkanologische, limnologische (het ecosysteem van meren), hydrologische kenmerken en type inheemse flora and fauna. Na het bezoek een een kijkje in het park/bos Mata do Jardim José do Canto. Dit bos bevindt zich op de zuidelijke oever van het Furnas meer met de kerk “Our Lady of Victories” en de twee gebouwen op de oevers van het meer: een Vlaams- Engelse “cottage” en een Frans-Zwitsers chalet bewoond door de eigenaren. Het Franse ontwerp van de tuin van het huidige landgoed van ongeveer 10ha, is bewaard gebleven. De ouders van de huidige eigenaren hebben halverwege de vorige eeuw aan de westkant de “Vallei van de Varens” in ere hersteld. De paden in dit bos worden omzoomd door prachtige Camelia struiken van wel honderden jaren oud. Deze bloeien van januari tot mei en vormen samen een mooie verzameling eeuwenoude Camelia’s.

Rij via de zuidkust langs Vila Franca do Campo (oude hoofdstad van São Miguel) en Lagoa, bergachtig en voorzien van veel landbouwgronden en zwarte kliffen die in zee verdwijnen. Rij de berg op en kom uit bij het vuurmeer ” Lagoa do Fogo” en geniet van een geweldig uitzicht.

Dag 4 São Miguel – Vrije dag

Suggestie om te bezoeken: Rij vandaag via de noordkant van het eiland en bezoek de enige werkende theeplantages van Europa en proef de verschillende soorten thee. Stop bij de stad Ribeira Grande en wandel door dit agrarische stadje met een knus centrum. Bezoek de likeurfabriek en natuurlijk proef je één van de heerlijke likeuren van São Miguel, zoals de passievruchtlikeur. Vervolgens rij je door naar Ponta Delgada, zetel van de koninklijke regering, de belangrijkste stad en haven heeft zijn historische schoonheid behouden. Het is een genot om de smalle geplaveide straatjes te verkennen die worden omzoomd door zeer goed bewaard gebleven historische huizen. Binnen deze gemeente bevinden zich de Sete Cidades, een uitgedoofde vulkaankrater van 40 vierkante meter, binnen twee prachtige meren, beschouwd als èèn van de 7 natuurwonderen van Portugal, de groene en blauwe meren, die volgens een legende ziijn ontstaan uit de tranen van een herder en een princes die een verboden liefde deelden.

Dag 5 São Miguel

Einde van deze korte tour uiteraard is een verlening op São Miguel of op één van de andere eilanden mogelijk.

Accommodaties

São Miguel:
4 nachten: Hotel Terra Nostra Garden, direct gelegen aan het Terra Nostra park en vlakbij de warmwaterbronnen en geisers.

Prijzen op basis van tweepersoonskamers

Inbegrepen

* Ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* 4 overnachtingen in genoemd hotel (kamer tuinzicht)
* 4 x ontbijt
* Halve dag rondleiding in Terra Nostra Garden ( Engels sprekende gids)
* Entree Furnas Monitoring & Research Center (
* Entree tuinen van Jardim José do Canto in Furnas
* 4 etmalen autohuur cat. economy, type Renault Clio of gelijkwaardig
* 24 uur per dag nood-assistentie

Exclusief:
* Bemiddelingskosten priolo Travel € 42-
* GGTO Grantiefonds

Back To Top