Skip to content

Madeira

Eiland voor de liefhebber

De eilanden Madeira en Porto Santo, in het midden van de Atlantische Oceaan, zijn echte toevluchtsoorden met een prachtige natuur. Tussen het blauw van de zee en het smaragdgroen van de vegetatie vallen de bontgekleurde exotische bloemen op. Tweederde van het grondgebied van de archipel is beschermd gebied, waaronder het grootste laurierbos ter wereld.

Botanische tuinen & activiteiten

Het eiland van de eeuwige lente heeft aangename temperaturen het hele jaar rond en is dus geschikt voor allerlei activiteiten in de open lucht. Maak een mooie wandeling langs één van de vele levada’s (oude irrigatiekanaaltjes, totaal zo’n 1400km) bezoek de stad Funchal met zijn prachtige (botanische) tuinen. Ook heeft Madeira verschillende golfbanen waar ook Internationale toernooien worden gehouden. Verder biedt Madeira veel activitieten zoals, duiken, zeilen, windsurfen, mountainbiken, raften, canyoning, wandelen en paardrijden.
Naast deze activeiten is er ook voldoende gelegenheid om te ontspannen in één van de natuurzwembaden of kuuroorden.

Festivals & feesten

De vele festivals en feesten zijn er het hele jaar te vinden op Madeira. Een prima manier om te proeven van de traditionele keuken en te genieten van alle feesten. De belangrijkste feesten zijn carnaval, het bloemenfeest, het festival Atlantico en niet te vergeten het specaculaire vuurwerk op oudjaarsavond. Het vuurwerk op Madeira op oudjaarsavond terkt vele duizende bezoekers naar het eiland. Wil je dit spectakel bijwonen boek dan vroeg je verblijf.

 

Porto Santo

Het kleine eiland op korte afstand van Madeira gelegen en een heerlijke plek om te ontspannen van de lange zandstranden, de rust of relax op de prachtige golfbaan van Porto Santo. Het eiland is vanuit Madeira per vliegtuig of per boot bereikbaar.

Ga naar Porto Santo

Hotels op Madeira

MadeiraPortugal

Dreams Madeira Resort, Spa & Marina

Bekijk
Back To Top