Skip to content

Verantwoord toerisme

Projecten voor het behouden van de ongerepte natuur

 Het toerisme op de Azoren is de afgelopen jaren sterk toegenomen en gezien het aantal toeristische bestemmingen daar, maken wij ons zorgen over de negatieve effecten van massatoerisme op de lokale bevolking en de natuur. Wij steunen daarom actief verschillende projecten op deze mystieke eilanden.

Life Priolo Project

Priolo Travel biedt wandeltochten, fietsprogramma’s, eilandhoppen voor individuele reizigers en groepen aan op alle 9 eilanden van de Azoren. Een deel van onze winst wordt gebruikt ter ondersteuning van een aantal speciaal geselecteerde natuurbeschermingsprojecten op São Miguel, zoals het project LIFE PRIOLO.

PRIOLO TRAVEL werkt nauw samen met lokale bedrijven en samen proberen wij iedereen die met ons samenwerkt te stimuleren mee te werken aan dit doel van verantwoord toerisme op de Azoren. Zodat er milieuvriendelijke, duurzame, ethische en respectvolle keuzes worden gemaakt tijdens de reis.

VERANTWOORD TOERISME streeft naar een betere leefomgeving voor de mensen en een
betere omgeving voor onze bezoekers.

ONZE PROJECTEN EN DOELEN Priolo Travel heeft zich aangesloten bij een project dat zich toelegt op de bescherming van een bedreigde vogel op de Azoren – de Priôlo (Pyrrhula murina), een vogel uit de familie van de vinkachtige (Fringillidae).

Van elke geboekte reiziger doneert Priolo Travel € 0,50 aan het Priolo Environmental Centre.

Rabo de Peixe Sabe Sonhar

Naast het ondersteunen verantwoord toerisme steunt Priolo Travel tevens een bijzonder project op São Miguel voor kansarme kinderen. Rabo de Peixe is een klein dorpje op de Azoren gelegen aan de noordkust van het eiland São Miguel. Het staat bekend als het armste dorp van Portugal vanwege het hoge aantal geboortes, aan alcohol gerelateerde problemen, spijbelen van school, een algemeen gebrek aan speciaal onderwijs en in sommige gevallen huiselijk geweld.

Het project “Rabo de Peixe Sabe Sonhar” (Rabo de Peixe Leer Dromen) werd in 2004 door Jezuïeten opgezet in samenwerking met een groepje jonge studenten. Zij organiseren vakanties voor de kansarme kinderen van Rabo de Peixe.

Priolo Travel doneert € 0,50 per geboekte reiziger aan dit bijzondere project.

Back To Top