Skip to content

Met het hele gezin op ontdekkingstocht

São Miguel
Geniet samen van deze gezellige en bijzondere rit in de Tuk Tuk door Ponta Delgada, een spannende dagtocht met een 4-Wheeldrive door het westen van São Miguel.

Kletsnat worden tijdens de bijzondere walvisexcursie in de zodiac. De ruige en spannende jeeptour naar Furnas…waar het bijzonder is om de grond te zien borrelen. Een bezoek aan de thee en ananasplantages en heerlijk zwemmen in de oceaan.

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel

Transfer vanaf de luchthaven naar hotel Azoris Royal Garden in Ponta Delgada.

Dag 2 Ponta Delgada – Tuk Tuk tour

Halve dag, mixtour op een tuk tuk die begint om 10:00, de rit is een spannende ervaring, een leuke manier om de stad en haar meest karakteristieke gebouwen te leren kennen, een bezoek aan de stadstuin waar je de tijd hebt om even samen te genieten. Een grote tuin bevolkt door bomen die indruk maken met hun eigenaardige vorm. Daarna een rit naar één van de dichtsbijzijnde stranden van donker zand die typisch zijn voor de Azoren vanwege de vulkanische oorsprong en waar het heerlijk is om te voetballen, beachvolleybal of heerlijk even in zee te zwemmen. Begin van de middag terug in Ponta Delgada.

Dag 3 Furnas

Jeeptour naar Furnas, hele dag. Furnas is één van de beroemdste schoonheidspunten op het eiland, de geschiedenis van vulkanische activiteit die een erfenis heeft achter gelaten van zeer indrukwekkende natuurlijke warmwaterbronnen, caldera’s en fumarole. Furnasmeer en zijn gaten zijn omgeven door schitterende natuur. Een heerlijk plek om te picknicken. De lunch wordt gereserveerd in een traditioneel restaurant waar je de beroemde “Cozido” gaat proeven. De Cozido wordt klaargemaakt in één van de fumarolen en door de hitte in de aarde gekookt. Na de lunch ga je verder naar Vila Franca do Campo, waar je het beroemde eilandje (Ilha da Franco) gaat bewonderen vanaf het uitkijkpunt en je daarnaast een bezoek brengt aan de theefabriek en verschillende adembenemende uitkijkpunten.

Dag 4 Walvisspotten

Transfer van het hotel naar de jachthaven van Ponta Delgada. De activiteit duurt 3 uur en wordt uitgevoerd door een professioneel team van schippers. Voor je vertrekt krijg je een korte uitleg en krijg je informatie over de soorten walvissen/dolfijnen die er leven. Tevens krijg je voor je eigen veiligheid en comfort een zwemvest en regenjas. Na deze bijzondere ervaring word je teruggebracht naar je hotel en is het tijd om na te genieten van deze bijzondere tocht.

Dag 5 Ginetes

Transfer van het hotel naar het ontmoetingspunt van Quinta das Raiadas om 08:45 uur. We passeren Quinta das Raiadas om landbouwdieren te observeren en we stoppen bij het Escalvado standpunt. Huis van het brood (je krijgt uitleg over hoe brood wordt gemaakt en hoe de traditionele gerechten worden bereid). Lichte maaltijd: soep, dranken (water, sap, thee). Proef een verscheidenheid aan lokale producten, waaronder kaas en jam. Op de terugweg richting Ponta Delgada stoppen we nog bij een aantal mooie uitkijkpunten.

Dag 6 Sete Cidades & Lagoa do Fogo jeeptour

Tijdens deze tour verken je het centrum van Sete Cidades, beroemd om zijn schoonheid van het meren en de omgeving. Op de bergtop werden twee indrukwekkende meren gevormd in de vulkanische caldeira(krater) één met blauw water(lagoa Azul) en één met groen water (lagoa Verde) een natuurverschijnsel en bezienswaardigheid die je niet mag missen! Onderweg breng je ook nog een bezoek aan de meren Lagoa das Empadades en Lagoa de Santiago en bezienswaardigheden die minder bekend zijn, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch ga je verder richting Lagoa do Fogo (vuurmeer), onderweg stop je nog in verschillende interessante dorpjes en de caldeira’s van Ribeira Grande en Caldeira Velha, waar fumarolen en een warmwater bron zijn. Heerlijk om even in te zwemmen. Stop biij het uitkijkpunt Lagoa do Fogo met zijn magnifieke landschappen en omliggende kleuren.

Dag 7 São Miguel

Vrije dag, geniet deze laatse volle dag van dit veelzijdige eiland.

Dag 8 São Miguel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

Verlenging is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Accommodaties

Azoris Royal Garden, gelegen op korte afstand van het historische centrum. Mooie ruime kamers en veel faciliteiten.

Tarieven op basis van familiekamers (3/4 personen) andere kamers op aanvraag.
Op verzoek is halfpension mogelijk.

Vanweg de Covid-19 pandemie kunnen sommige entree en activiteiten in het programma om veiligheidsredenen worden geannuleerd op basis van het aantal deelnemers.
Bijgewerkte informatie wordt weergegeven bij bevestiging van de reservering.

Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* 7 overnachtingen in hotel Azoris Royal Garden
* 7 x ontbijt
* Halve dag mix tour (Tuk Tuk, tuinen en strand)
* Hele dag jeep tour Furnas incl. lunch
* Walvisexcursie ( circa 3 uur)
* Hele dag tour Quinta das Raiadas incl. lunch
* Hele dag jeep tour Sete Cidades incl. lunch
* Genoemde transfers
* 24 uur per dag nood-assistentie
* Bemiddelingskosten Priolo Travel
* GGTO garantiefonds

Back To Top