Skip to content

Laat je culinair verwennen-Culinair Azoren

São Miguel, Terceira
Een deel van de cultuur die niet mag worden overgeslagen. Bij een bezoek aan de Azoren, is het eten telkens weer een traktatie. Waar de Azoriaanse keuken wordt beïnvloed door het vasteland van Portugal, maar met een sterke lokale smaak. Hoewel er in de Azoriaanse cuisine een aantal verschillende smaken zijn, heeft elk eiland zijn eigen receptuur en eigen smaak. Tijdens deze unieke culinaire tour zul je genieten van diverse gastronomische lekkerheden.

Van dag tot dag

Dag 1 Sao Miguel

Na ontvangt op de luchthaven door onze lokale agent, is er een transfer naar hotel Talisman. De rest van de dag ben je vrij om alvast Ponta Delgada te ontdekken. ’s Avonds: diner in restaurant Tasca.

Dag 2: Hele dagexcursie Quinta das Raiadas

Quinta das Raiadas is gelegen in Ginetes, ten zuidoosten van São Miguel. Deze quinta heeft diverse getrainde paarden, waarmee gasten individuele ritten kunnen maken of een rit kunnen maken met de huifkar. Quinta das Raiadas biedt een unieke ervaring tussen geschiedenis, cultuur en het leven van de de Azoriaan. Tijdens deze excursie leer je op traditionele wijze om brooddeeg te bereiden en natuurlijk uiteindelijk te proeven. Lunch in Quinta das Raiadas.

Dag 3: Lago do Fogo

Vertrek vanaf Ponta Delgada naar de ananas plantages, waar de ananassen staan in warme kassen met de perfecte temperatuur voor deze planten om te groeien. Na het bezoek aan de plantages ga je door naar Ribeira Grande. Hier breng je kort een bezoek aan de fabriek met een winkeltje om lokale lekkernijen te proeven of te kopen van Mulher de Capote. Daarna ga je door over de bergweg naar Lagoa do Quinta, verder zuidwaarts naar Lagoa en breng je een bezoek aan de keramische fabriek. Lunch in Sabores.

Dag 4: Furnas

Via de zuidelijke weg rijd je via Lagoa en en Caloura (mooi uitzichtpunt) door naar Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van het eiland, voor een historische bezoek en een koffiepauze. Door naar Furnas, daar bezoek je de vulkanische warmtebronnen en waar men in “gaten” in de hete grond de typische maaltijd Cozido bereid. Je zult hier genieten van de Cozido als lunch. Na de lunch kun je een bezoek brengen aan de botanische tuin (mogelijkheid om te zwemmen in het natuurlijke warmwater zwembad) en minerale waterbronnen. Rij door naar het noorden en breng een bezoek aan de theeplantages en aan het eind van de dag ga je terug naar Ponta Delgada.

Dag 5: Terceira

Na een transfer vanaf het hotel naar de luchthaven vlieg je door naar Terceira. Daar verblijf je de komende nachten in hotel Azoris Angra Garden. In de middag een City tour (met Engelstalige gids) te voet vanaf het hotel door Angra do Heroismo. Je bezoekt de meeste hoogtepunten van deze stad, die sinds 1983 op de UNESCO erfgoedlijst staat. O.a. het museum of Angra do Heroismo, de botanische tuinen, het oude centrum, het Paleis Capitaes Generais, de grote kathedraal, het Bettencourt Paleis en het klooster van Sao Goncalo. Aan het eind van de tour een brunch in Athanasions Bakkerij.

Dag 6: Terceira

Vertrek vanaf het hotel richting het noordoosten naar Praia da Vitoria, bij Porto Judeu. Stop bij Sao Sebastiao en ga naar de Porto Martins. Lunch in Praia de Vitoria, neem daarna de bergweg naar “Serra do Cume” voor een stop. Bezoek de grot ‘Algar do Carvao” rij verder naar Biscoitos. Bezoek het wijnmuseum en de natuurlijke zwembaden van zwarte vulkanische rotse in Biscoitos. Terug is het een mooie route via de dorpjes Altares, Serreta en verder passer je Doze Ribeiras , Cinco Ribeiras voor het proeven van traditionele kaas. Aan het eind van de dag keer je terug in je hotel. 
Diner in hotel Beira Mar.

Dag 7: Quinta do Martelo

Vandaag breng je een bezoek aan Quinta do Martelo. Je keert terug naar de oorsprong. Als je de Canada (Quinta) do Martelo binnengaat en bij de receptie arriveert, gelegen bij de ingang van de fontein, krijgt iedere gast een papieren zakje met een geroosterde snack die zeer populair is op feesten. Hierna begint je bezoek aan de boerderij. Je kunt hier goed de dagelijkse contrasten zien van het leven op de boerderij, zoals het geweest moet zijn voor de kolonisten.

Op de Quinta do Martelo zie je overal op het landgoed de verschillende gebouwen met traditionele kunsten en ambachten, waarvan een aantal dreigen te verdwijnen. Je leert over de verschillende stijlen en modellen van deze gebouwen en de verschillende kunsten en ambachten, die daar werden beoefend. Je ziet hoe de dieren worden grootgebracht met biologische producten en hoe de biologische planten en groenten worden verbouwd. Een aantal worden verwerkt in de lekkernijen en snacks die je later krijgt geserveerd. Over de hele boerderij vindt je inheemse planten, fruit en aromatische kruiden waarvan een aantal worden verwerkt in het eten en in de thee.

Als je bij het gebouw komt waarin het restaurant, “A Venda do Ti Manuel da Quinta”, is gevestigd, loop je eerst de antieke kruidenierswinkel binnen. Deze werd tot midden 20ste eeuw nog gebruikt en hier zie je hoe deze ruimte van kruidenierswinkel/herberg veranderde in een restaurant. Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping en daar begin je met eigen gebakken maïs- en graanbrood met Azoreaanse boter, zoete broodjes en groentesoep van eigen biologische bodem, gevolgd door runderstoof (Alcatra) van de Azoren en een gestoofde bonenschotel (authentiek Azoreaans en ontstaan op Terceira). Naast persoonlijke aandacht krijg je een gedetailleerde kaart van de boerderij waarop alle bezienswaardigheden duidelijk zijn gemarkeerd. Verder ontvang je tevens een brochure, een gids en fotomateriaal met uitgebreide informatie over het totale culturele en etnisch aanbod van dit prachtige volkenkundige en gastronomische centrum.

Dag 8: Amsterdam

Na het ontbijt is er een transfer naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam.

Accommodaties

São Miguel:
4 nachten: Hotel Talisman, sfeervol boutique hotel gelegen aan een parkje en centraal gelegen in Ponta Delgada.

Terceira:
3 nachten: Azoris Angra Garden hotel gelegen in Angra do Heroismo met een schitterend stadspark direct achter het hotel.

Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* Binnenlandse vlucht São Miguel – Terceira
* 7 overnachtingen in genoemde hotels
* 7 x ontbijt
* Dag 1 Diner in A Tasca Restaurant
* Dag 2 Hele dag excursie met Quinta das Raiadas incl. lunch
* Dag 3 Halve dag Lagoa do Fogo met lunch in Quinta dos Sabores
* Dag 4 Hele dag excursie Furnas incl. lunch ” Cozido” en entree in park Terra Nostra
* Dag 5 Stadswandeling door Angra do Heroismo incl. brunch in Athanasio’s Bakkerij
* Dag 6 Bezoek Algar do Carvão en diner in hotel Beira Mar
* Dag 7 Hele dag excursie naar quinta do Martelo incl. lunch
*  Transfers zoals beschreven in het programma
* 24 uur per dag nood-assistentie
* Bemiddelingskosten Priolo Travel
* GGTO Grantiefonds

Back To Top