Skip to content

Even terug in de tijd in Quinta do Martelo

Terceira
Ga terug in de tijd! Ervaar in dit “openluchtmuseum” hoe er vroeger werd gewerkt en maak kennis met oude landbouwwerktuigen van toen.

De eigenaar Gilberto neemt je graag mee over zijn landgoed en vertelt je over de oude boerderij, werktuigen, traditionele winkeltje, zijn vee en het restaurant.

Van dag tot dag

Dag 1 Terceira

Ontvangst op de luchthaven en hulp bij het ophalen van de huurauto. Vanaf de luchthaven is het een korte trip van circa 30 minuten naar Quinta do Martelo.

Dag 2 Quinta do Martelo

Deze dag breng je door op de Quinta do Martelo, een ervaring waarbij je terugkeert naar de oorsprong. Op deze plek kun je goed de dagelijkse contrasten zien van het leven op de boerderij zoals het geweest moet zijn voor de kolonisten. Tijdens deze rondleiding kun je je een voorstelling maken hoe het boerenleven zich heeft ontwikkeld op dit eiland met zijn unieke ligging. Op Quinta do Martelo zie je overal op het landgoed de verschillende gebouwen met traditionele kunsten en ambachten, waarvan een aantal dreigen te verdwijnen. Je leert over de verschillende stijlen en modellen van deze gebouwen en de verschillende kunsten en ambachten die daar werden beoefend. Je ziet ook hoe de architectuur van boerengebouwen zich heeft ontwikkeld in de periode dat die bewoond werden. Je ziet hoe de dieren worden grootgebracht met biologische producten en hoe de biologische planten en groenten worden verbouwd. Een aantal worden verwerkt in de lekkernijen en snacks die je later krijgt geserveerd. Over de hele boerderij vindt je inheemse planten, fruit en aromatische kruiden waarvan een aantal worden verwerkt in het eten en in de thee. Als je bij het gebouw komt waarin het restaurant, “A Venda do Ti Manuel da Quinta”, is gevestigd, loopt je eerst de antieke kruidenierswinkel binnen. Deze werd tot midden 20ste eeuw nog gebruikt en hier zie je hoe deze ruimte van kruidenierswinkel/herberg veranderde in een restaurant. Zoals de gewoonte was in een dergelijk etablissement, krijg je hier de hapjes geserveerd. Ook zie je hoe die worden bereid met ingrediënten van eigen teelt. Door deze nieuwe producten ontstonden variaties op de traditionele recepten van de kolonisten, afkomstig van het vasteland van Portugal. Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping en daar begin je met eigengebakken maïs- en graanbrood met Azoreaanse boter, zoete broodjes en groentensoep van eigen biologische bodem, gevolgd door runderstoof (Alcatra) van de Azoren en een gestoofde bonenschotel (authentiek Azoreaans en ontstaan op Terceira). Naast persoonlijke aandacht krijg je een gedetailleerde kaart van de boerderij waarop alle bezienswaardigheden duidelijk zijn gemarkeerd. Verder ontvang je tevens een brochure, een gids en fotomateriaal met uitgebreide informatie over het totale culturele en ethnische aanbod van dit prachtige volkenkundige en gastronomische centrum.

Dag 3 Terceira

Einde van het bezoek aan deze bijzondere Quinta, mogelijkheid om te verlengen in Quinta do Martelo of op één van de andere eilanden.

Accommodaties

Terceira:
2 nachten: Quinta do Martelo, een geweldige ervaring om een paar nachten te verblijven op dit prachtige “openlucht museum”.

Inbegrepen

* Ontvangst op de luchthaven
* 2 etmalen autohuur cat. economy, type Renault Clio of gelijkwaardig
* Uitgebreidde uitleg over het ontstaan van de Quinta
* 2 x ontbijt
* 1 x Lunch incl. drankjes
* 24 uur per dag nood-assistentie

Exclusief:
* Bemiddelingskosten Priolo Travel € 42,-
* Garantiefonds GGTO

Back To Top