Skip to content

Corvo

Het kleine eiland

Corvo is het kleinste bewoonde eiland van de Azoren, 6.5 km lang en 4 km breed. Vila Nova do Corvo is de enige plaats en heeft meer koeien (1500) en telt circa 430 inwoners. Ook bezit het eiland een reusachtige krater (300m diep en 2km breed) met de naam Caldeirão die ontstaan is door het instorten van de vulkaan Monto Gordo. UNESCO heeft het eiland uitgeroepen tot Biosfeerreservaat in 2007. Op het kleine eiland wordt veel gedaan aan duurzame energie zoals zonnepanelen.

Over Corvo

Het eiland bestaat uit één grote zwarte rots ontstaan door de uitbarsting van een onderzeese vulkaan, de Monte Gordo die reikt tot 718m boven zeespiegel. De prachtige groene krater met een doorsnee van 2 km en een diepte van 300 m is gevuld met serene meertjes en eilandjes en domineert het centrale gedeelte van het eiland van waaruit men een prachtig uitzicht krijgt over het landschap en de oceaan. Drie gemarkeerde wandelpaden lopen door het landschap tussen Vila Nova en de Caldeira – zeer aanbevolen!

Bird watching

Deze prachtige natuur en met name de krater zijn een belangrijke plek voor migrerende vogels (eind september – november) het hele jaar door zijn er vogelspotters en onderzoekers te vinden in en rondom de krater. De Caldeirão-krater is uitgeroepen tot beschermd gebied voor vogels.

Kaasfabriek

Op Corvo is een kleine kaasfabriek waar je de gelegenheid hebt om de kort gerijpte, zachte kaas te proeven en te kopen.
Andere bezienswaardigheden zijn de kerk: Igreja de Nossa Senhora dos Milagres en het Centro de Interpretação Ambiental e Cultural met hierin gevestigd het rehabilitation Centre for Wild Birds. Bezoek ook het Reserva Biológca do Corvo, een vogelreservaat, afgeschermd d.m.v. hekken voor knaagdieren en katten met zo’n 250 kunstnesten en beplant met 7300 inheemse planten is het een gewilde plek voor migerende vogels en biedt het een veilig oord.

Festival van de molens:
Onderdeel van de feesten van Nossa Senhora dos Milagres, elk jaar op 15 augustus.

Reizen die Corvo aandoen

Hotels op Corvo

Corvo

Joe & Vera’s Vintage Place

Bekijk

Excursies Corvo

Back To Top