Skip to content

São Jorge

Het bruine eiland

Langgerekt eiland bekend om zijn Fajãs en de typische São Jorge kaas.
Samen met Faial en Pico de Azoren driehoek genoemd.

 

Pico da Esperanca

Het centrale platform loopt op een gemiddelde hoogte van 700m met als hoogste punt Pico da Esperanca op 1053m met een schitterend uitzicht op de omringende eilanden van de centrale eilandengroep. Wandel langs de kleine nederzettingen van de Fajãs of een van de vele mooie rustige wandelroutes die het eiland biedt. De kleine steden Velas en Calhete zijn zeker een bezoek waard en vanuit hier gaan de veerboten naar de eilanden Pico, Faial en Terceira.

Festivals op São Jorge

Semana Cultural de Velas:
1ste week van juli, Azoriaanse muziek laten hun traditionele en moderne muziek horen. Ook zijn er stierengevechten (niet bloederig en de stieren worden niet gedood).

Festa de Santa Catarina:
25 november, feestelijke mis en aansluitend porcessie met het door bloemen versierde heiligbeeld van St-Catharina door de hoofdstraat van Calheta. Een prachtig gezicht, de straat versierd met vele kleurijke bloemen.

Actief en natuur

São Jorge, door de verschillende opeenvolgende vulkanische uitbarstingen heeft dit eiland zijn langgerekte vorm gekregen lengte 56km bij 8km breed.
Het eiland staat bekent om zijn geweldige fajãs (kustvlakten) de bijna loodrechte rotswanden storten zich omlaag naar de vruchtbare vlakke gebieden. Vooral in het noorden zijn deze fajãs alleen hikend te bereiken. Niet voor niets behoort São Jorge tot één van de mooiste wandeleilanden van de Azoren. Naast de unieke fajãs heeft São Jorge ook een heuse koffieplantage, die tot op heden nog steeds in gebruik is.

Kaas!

São Jorge staat bekent om zijn kaas, 80 % van het eiland bestaat uit weilanden met zo’n 20.000 melkkoeien.
De beroemde São Jorge kaas wordt nog steeds vervaardigd met behulp van traditionele technieken en het originele recept. Overal op het eiland staan kleine fabriekjes waar van de volle koeienmelk, grote kazen worden gemaakt.

Reizen die São Jorge aandoen

Hotels op São Jorge

São Jorge

Cabanas da Viscondessa

Bekijk

Excursies São Jorge

Back To Top