Skip to content

Graciosa

Het witte eiland

Klein maar rustig eiland ten noordwesten van Terceira. Santa Cruz da Graciosa is de sfeervolle hoofdstad van het eiland. Furna do Enxofre, een zwavelgrot gelegen in het oosten van het eiland behoort tot een van de grootste natuurwonderen van de Azoren.

 

Graciosa heeft als bijnaam “witte eiland” en heeft een oppervlakte van 61 m² is 12,5 km lang en 8,5 km breed. Het ligt op 20 minuten per vliegtuig vanaf Terceira en op 1,5 uur varen van São Jorge. Het noorden en noordoosten zijn laag en vlak. Vanaf 2007 is het opgenomen door UNESCO in het Internationale netwerk van biosfeerreservaten. Santa Cruz is de belangrijkste en grootste stad en bezit nog vele goed bewaard gebleven herenhuizen uit de 18e en 19e eeuw.  De kustlijn heeft veel baaien en kleine kustgebieden, daarnaast heeft Grasiosa veel windmolens en wijngaarden. Een eiland voor de onafhankelijke reiziger die op zoek is naar rust en authenticiteit.

Het enige zwarte zandstrand van het eiland is in Praia en bij Carapacho vormt zich een natuurlijk zwembad in de rotsen.Tevens bevindt zich in Carapacho een bekende spa genaamd: Thermen van Carapacho, kuuroord met zwavelbaden gebruikt voor de behandeling van reuma en huidziekten.
Caldeira do Enxofre, een vulkanische put van 194m lang en 40 m hoog met daarin stalactieten en een koud zwavelwatermeer met een diameter van 130m. Graciosa dient al meer dan een decennium als experimenteel Laboratorium voor behoudt van biodiversiteit. Vele nationale en internationale wetenschappers komen hier voor onderzoeksprojecten en expedities.

Festivals

Net als op alle eilanden heeft ook Graciosa verschillende festivals gedurende het jaar zoals het jaarlijks Carnaval, met gemaskerde bal in Santa Cruz. Met als hoogtepunt de optocht met verschillende groepen van het eiland en de nacht van de fantasieën. Een ander festival op Graciosa is Festas do Senhor Santo Christo dos Milagres; 2e zondag van augustus. Grote processie met het standbeeld van Onze Lieve Heer der Wonderen, stierenvechten in de krater van Monte da Ajuda en vooral veel volksmuziek en dans.

Heerlijke wijnen

De kustlijn heeft veel baaien en kleine kustgebieden, daarnaast heeft Grasiosa veel windmolens en wijngaarden.
Er zijn witte en rode wijnen van Graciosa, deze smaken heerlijk bij verse vis, schelpdieren en bij vlees.

Reizen die Graciosa aandoen

Hotels op Graciosa

De AzorenGraciosa

Moinho Mo da Praia

Bekijk

Excursies Graciosa

Back To Top