Skip to content

Faial

Het blauwe eiland

Eiland van de zeelieden, de stad Horta is een kleurrijke jachthaven met als middelpunt het Peter Café Sport. Wandel door het bijzondere maanlandschap van Capelinhos en daal af in een van de vulkaankraters.

 

Bijnaam het Blauwe eiland en tevens het vijfde eiland dat ontdekt is van de Azoren. Lengte 21,20m en breed 16,30m. Van juni tot augustus kleurt het eiland blauw als de vele Hortensia’s gaan bloeien.
Het eiland Faial is uitgegroeid tot de rustplaats van Trans-Atlantische zeelieden. Horta, de belangrijkste haven met zijn bijzondere bezienswaardigheid de vele muurschilderingen van de trans-Atlantische zeilers. De eerste tekeningen stammen uit de jaren 50 en een deel zijn inmiddels helaas vervaagd. Tegenwoordig zie je op alle eilanden muurschilderingen terug in de havens.
Peter café sport gelegen in Horta is befaamd in de wereld van de watersportbeoefenaars en is ontstaan in 1918.
Het is sinds haar opening de ontmoetingsplaats voor veel mensen. Vroeger kwamen er zeelieden, walvisvaarders, medewerkers van telefoonmaatschappijen en vele anderen die aanleggen in de haven van Horta. Tegenwoordig komen er naast de internationale zeilers vooral toeristen en lokale bevolking om er een hapje te eten of de befaamde Gin-Tonic te drinken.

Het eiland wordt gedomineerd door de enorme cirkelvormige Caldeira (vulkaan krater) met een diameter van 2 km en een diepte van 400 meter wat is uitgeroepen tot natuurreservaat. De vulkaan van Capelinhos en het bijbehorende documentatiecentrum zijn een absolute must om te bezoeken tijdens een verblijf op Faial.
Het centrum behoort tot een van de beste documentatiecentra van Europa.
Een bezoek aan de botanische tuin nabij Flamengos is ook een aanrader, er is een introductieflim en de mogelijkheid om met een gids door de tuinen te lopen.

Reizen die Faial aandoen

Hotels op Faial

De AzorenFaial

Porto Pim bay

Bekijk

Excursies Faial

Back To Top