Skip to content

Porto Santo

Klein paradijsje

Ontvlucht het drukke en toeristische eiland Madeira, breng een bezoek aan het eiland Porto Santo. Het eiland waar je even helemaal tot rust kunt komen. Porto Santo is 11 km lang en 6 km breed en behoort net als Madeira onder Portugal.

 

Over Porto Santo

Porto Santo wordt ook wel het gouden eiland genoemd: deze naam heeft het eiland te danken aan zijn 9km lange goudgeel zandstrand. Het strand ligt als bijna de gehele zuidkust met daarachter de duinen, en terrassen voor de wijnbouw. Rondom Porto Santo liggen meerdere kleinere onbewoonde eilanden. Vanuit Madeira is het mogelijk om het eiland per vlietuig te bereiken in een klein half uurtje vliegen of per boot, deze overtocht duurt 2,5 uur en gaat 2x per dag.

Activiteiten Porto Santo

Naast de geweldige mooi stranden en de verschillende watersporten zoals, kanovaren, duiken en of snorkelen heeft het eiland ook andere activiteiten te beiden. Wat dacht je van een jeeptour over het eiland in een 4×4, een wijnproeverij of een wandeltocht. Op Porto santo ligt een prachtige golfbaan doorkruist het eiland. Porto Santo Golf: 9 holes golfbaan voor beginners en een 18 holes golfbaan. Het clubhuis met restaurant biedt een prachtig uitzicht over de baan en het eiland, kleine golfshop.

Accommodaties en Restaurants

Op Porto Santo bevinden zich een aantal grotere hotels met sportcomplexen en zwembaden, sommige all inclusief maar ook een aantal kleinschalige accommodaties en appartementen. Zeker in de zomermaanden is vooraf boeken sterk aan te raden.

Ondanks dat het eiland niet zo heel groot is heeft het een aantal goede restaurants, reserveren aan te raden in de weekenden en vakantieperiodes. Naast vis- en zeevruchtspecialiteiten vind je ook de typische gerechten van Madeira Espetada (blokjes rundvlees ingewreven met knoflook en kruiden aan een spies) op de kaart noemen ze dit vaak regionale kebab. Een andere populair gerecht is Espada (degenvis) is een witte graadarme vis met een bijzondere smaak.

Hotels op Porto Santo

Porto SantoPortugal

Vila Baleira Suites

Bekijk
Back To Top