Skip to content

Flores

De Atlantische tuin

Gelegen in het westen, qua natuur één van de mooiste eilanden van de Azoren. Vele watervallen, betoverende meren en schitterende wandelpaden en de vele Hortensia’s kleuren het eiland in een waar paradijs.

 

Flores het “mooiste” eiland van de Azoren genoemd, 17 km lang, 12,5 km breed met een totale oppervlakte van 142 m². Het hoogste punt is (Morro Alto) met zijn 914 m biedt het een schitterend uitzicht over de meren en de ruige dalen. Het eiland van hoge puntige bergen en rotsen, 7 verschillende adembenemende, glinsterende meren gelegen in een groene omgeving. Net als meerdere eilanden van de Azoren staat ook Flores op de UNESCO-biosfeerreservaat lijst.

Flores is specaculair, met rotsachtige kliffen, meren en kraters, hoge watervallen en kleine weiden omgeven door meterslange hagen van Hortensia’s. Velden met kleurige bloemen en planten maken het eiland tot een botanisch paradijs.

Santa Cruz, de hoofdstad van het eiland gelegen aan de oostkust, waar tevens de luchthaven is gelegen. Musea das Flores, dat vroeger diende als klosster en later als school is nu een museum. Het museum laat de geschiedenis zien van Flores en er zijn nog veel voorwerpen te zien vanuit de piraterij, uit scheepswrakken en voorwerpen gevonden op de stranden.
Fajã Grande is het meest westelijke dorp van Europa. Casa Museu Fajã Grande, een agrarische museum met oude werktuigen en het laat zien hoe men vroeger te werk ging.

Sete Lagoas, gelegen in het midden van het eiland bestaat uit 7 verschillende meren; Lagoa Branca (witte meer),Lagoa Negra (Zwarte meer), Lagoa Comprida (langgerekt meer),Lagoa Seca (droge meer), Lagoa da Lomba, Lagoa Funfa (diep meer) en Lagoa Rasa het ondipe meer genoemd.

Poço do Ferreiro: Een bospad (steil, 800m) brengt je naar een poel/meer waar verschillende watervallen samenkomen en neervallen, afkomstig van het Lagoa Negra en ondergrondse waterreservoirs.

Lajes das Flores, de eerste nederzetting van Flores. De haven is zeer belangrijk voor aanvoer van goederen, daarnaast komt de ferry eraan en is het tegenwoordig druk met plezierjachten en vissersbootjes.

Een unieke ervaring is een 3,5 uur durende boottocht rond het eiland. Het naburige Corvo bereikt u na een overtocht van circa 45 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reizen die Flores aandoen

Hotels op Flores

Flores

Inatel Das Flores hotel

Bekijk

Excursies Flores

Back To Top