Skip to content

São Miguel

Het groene eiland

Het eiland van vele bezienswaardigheden, schitterende natuur en sfeervolle plaatsen. Tevens is het het grootste en meest toeristische eiland van de Azoren.

 

Het groene eiland

São Miguel (Heilige Michael) wordt ook wel het groene eiland genoemd. Ponta Delgada is de hoofdstad en tevens grootste stad met veel monumenten en parken. São Miguel heeft een lengte van ca. 90 km en is ca. tussen de 8 km en 15 km breed. Het is grotendeels bedekt met weidegebieden in de laaglanden, en laurier bossen in de heuvels. De hete bronnen (caldeiras) bevinden zich verspreid over het hele eiland. De drie grote kratermeren bevinden zich in Furnas, Sete Cidades en Lago de Fogo. Aan de zuidkust van het eiland bevinden zich diverse mooie stranden bij de plaatsen, Caloura, Ribeira Quente en Vila Franca do Campo.

Veelzijdig en ruig

De vulkanische verschijnselen zijn overal terug te vinden op het eiland. In de Furnas vallei stijgen dampen (zwavel) op uit de aarde en borrelen er diverse heilzame warmtebronnen uit de grond. Pico do Vara is gelegen in het uiterste oosten van het eiland en is een ruig bergmassief met het bekende Parque Florestal de Cancela de Cinzeiro-Pedreira met het bezoekerscentrum Ambienta do Priolo. In het noorden van het eiland zijn er nog twee traditionele theeplantages te bezichtigen.

Reizen die São Miguel aandoen

Hotels op São Miguel

De AzorenSão Miguel

NINE DOTS Azorean Art Boutique Hotel

Bekijk

Excursies São Miguel

Back To Top