Skip to content

Pico

Het grijze eiland

Pico met zijn gelijknamige berg “Pico” van 2351m de hoogte berg van heel Portugal. Zone de Adegas, een bijzonder landschap van stenen lavamuurtjes voor de wijnbouw en het staat op de Unesco erfgoedlijst.

 

Pico ook wel het grijze eiland genoemd, 42 km lang en 15 km breed met en totale oppervlakte van 448 m², wordt gedomineerd door het hoogste punt de vulkaan Pico 2315m. Het uitzicht vanaf de vulkaan is werkelijk schitterend en het biedt een geweldig uitzicht op de andere centrale eilanden, Faial, Sao Jorge en Pico zelf.

Tot 1987 was Pico samen met het naast gelegen eiland Faial (per boot 30 minuten varen) een belangrijk centrum voor de walvisjacht en een grote bron van inkomsten. Nu zijn deze twee eilanden een belangrijke toeristische trekpleister voor de walvisexcursies. Breng een bezoek aan het Whaler’s museum in Lajes do Pico of maak een wandeling naar de top van de vulkaan Pico (dit wordt sterk aangeraden om met een gids te doen).

Tussen Madalena en Lajes do Pico bevinden zich de zo typisch voor Pico bekende ommuurde zwarte stenen en rotsenwanden waar tussen de beroemde Verdelho druif groeit en waar de heerlijke Verdelho wijn wordt gemaakt. Tijdens een bezoek aan deze wijngaarden van Pico loop je door een labyrint van zwarte muurtjes, over de muurtjes groeien de groene wijnranken.

Gruta das Torres, de meest uitgestrekte vulkaantunnel van Portugal, spectaculair om te bezoeken. Gewapend met een zaklamp ga je de aarde donkere tunnel in, via steile trappetjes, kleine openingen ga je in een tocht onder begeleding van een gids een wandeling maken door deze bijzondere grot. Hou je van een uitdaging en ben je niet claustrofobisch dan is er ook een tocht waarbij je letterlijk op je buik door de kleine gangen moet kruipen in het donker, uiteraard met een ervaren gids.

“Gruta das Torres” is een vulkanische grot met lange lava buizen tot wel 5150m, de langste lava buizen van Portugal. Een bijzondere ervaring om doorheen te lopen.

Festivals en feesten op Pico

Festas da Madalena:
Rond 22 juli, kerkfeest gedurende 4 dagen met oa. Optochten, heilige mis, folkloristische groepen, diverse kramen en optredens van Portugese popgroepen.

Festa do Senhor Bom Jesus Milagroso:
6 augustus, dit feest behoort tot een van de grootste religieuze feesten van de Azoren, oude herdersfeesten. Aan de avond voorafgaand aan het feest is er een veemarkt, gevolgd door om 01.00 een optocht vanuit Madalena naar São João, daarna volgen er meerdere missen en aan het eind van de dag een processie.

Semana dos Baleeiros:
Laatste week augustus het feest van de walvisvaarders.

Cais Agusto:
Eind juli begin augustus vier dagen lang een zomerfestival in de haven van São Roque do Pico met vele internationale popartiesten, DJ’s en een regatta race.

Reizen die Pico aandoen

Hotels op Pico

De AzorenPico

O Farrobo

Bekijk

Excursies Pico

Back To Top