Skip to content

Terceira

Het paarse eiland

De Unesco stad Angra do Heroismo in het zuiden van Terceira gelegen is een stad die je gezien moet hebben. Naast deze stad heeft Terceira mooie stranden, paleizen, kerken, zwavelbronnen en vulkanische grotten.

 

Terceira betekent derde, dit eiland werd als derde eiland ontdekt van de Azoren en heeft een oppervlakte van 402 m², 29 km lang en maximaal 17.5 km breed. De oude hoofdstad van de Azoren, Angra do Heroismo is nu uitgeroepen door UNESCO tot Werelderfgoed en stamt uit de 15 eeuw. Een prachtige renaissancestad met smalle rechthoekige straten en mooie pleinen en paleizen en versierde kerken. Vanuit Monte Brasil (schiereiland) heb je een schitterend uitzicht over de van oudsher belangrijkste handelscentrum.

Terceira heeft ruim 70.000 melkkoeien de weilanden zijn met typische lage lavamuurtjes van elkaar gescheiden waardoor het de bijnaam lappendeken heeft gekregen. Vanuit Serra da Cume is deze “lappendeken” goed te bewonderen.
Angra do Heroismo, Jardim Duque da Terceira (gelgen achter hotel Angra Garden) is een exotische, kleurijke stadstuin. Deze tuin bestaat al sinds 1882 en bestaat uit meerdere lagen, vanaf het hoogste punt, genaamd Obelisco da Mémoria heb je een weids uitzicht over de stad en de haven. Indrukwekkend is ook een bezoek aan de kerk: Igreja da Santo Inácio de Loiola, uniek in deze kerk zijn de pilaren met gouden krullen, het goud in deze pilaren is echt, iets wat je maar zelden ziet. Ook bijzondere is het 17e eeuws Delfs blauwe tegels tegen de achterwand van de sacristie.

Monte Brasil, een vulkaankegel schuin tegenover de haven van Angra do Heroismo gelegen en geheel omsloten door vestigingsmuren  van het Castelo de São João Bapista, ooit gebouwd door koning Filips II in de 16de eeuw, op het schieriland zijn diverse wandelroutes, een kinderboerderij en diverse plekken om te picknicken.

De stad Praia da Vitória is in het westen gelegen en nabij de luchthaven, dit dorp heeft een gezellig centrum, mooi breed zandstrand en levendige haven.

De westkust heeft een groot aantal dorpen en diverse vulkanische grotten. Algar Carvão is een geologisch natuurreservaat en wordt gevormd door grotten van 100 meter diep en daarnaast majestueuze stalactieten en stalagmieten en een innerlijk meer.

Terceira is voor uitermate geschikt voor golfers, verkennen van vulkanen, wandelen, cultuur, zwemmen in één van de natuurlijke rotszwembaden, waarvan Biscoitos de bekenste is.

Kleurrijke festivals en feesten

Feesten van Praia:
In begin augustus een groot muzikaal en cultureel evenement in Praia da Vitoria.

Sanjoanias:
24 juni, meerdaagse viering van de volksheilige, heilige Jan. Verschillende volksoptochten uit verschillende plaatsten en van verschillende eilanden, ook is dan het bekende stierenvechten (met touw). Bailinhos de Carnaval: Volkstheater tijdens het carnaval.

Angrajazz:
Groot Jazzfestival op Terceira elk jaar in begin oktober3 tot 4 dagen lang.

Festa da Castanha:
Laatste weekend van oktober, de vruchtbare streek boven Angra do Heroismo Terra Chã, wordt gezien als de beste plek voor de tamme kastanje en op het kerkplein worden gekookte kastanjes uitgedeeld en zijn er folklore groepen en is er muziek.

Reizen die Terceira aandoen

Hotels op Terceira

De AzorenTerceira

Azores Autêntico Boutique hotel

Bekijk

Excursies Terceira

Back To Top