Skip to content

Centro de Portugal

Natuur, cultuur en kleine stadjes

In het binnenland zijn er de bergachtige gebieden of de granieten en leistenen dorpen. Vlak bij de zee treft u vissersdorpjes en kosmopolitische badplaatsen waar u naar hartenlust kunt watersporten. Het meer dan duizend jaar oude erfgoed toont u overal trots de geschiedenis van deze regio. Sommige plaatsen zijn van zo’n groot belang dat ze werden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zoals de kloosters van Alcobaça en Batalha, het Convento de Cristo in Tomar en de Universiteit van Coimbra.

Historische dorpen & kastelen

Er zijn verschillende leistenen dorpen en de stadjes met witte huizen zoals  Óbidos, dat een echte ommuurde schat is. Of de steden waar moderniteit en traditie hand in hand gaan zoals de studentenstad Coimbra, Leiria en Aveiro. En de eeuwenoude steden zoals Viseu, Guarda en Castelo Branco.
Priolo Travel werkt samen met The Historic Villages of Portugal:

Bergen & stranden

In het gebergte Serra da Estrela, met de hoogste top van het Portugese vasteland, treft u adembenemende landschappen en gletsjermeren. Dan zijn er nog de gebergten van  Lousã, Açor & Caramulo met vele wandel en fietspaden en een prima manier om deze omgeving te ontdekken. Voor de sportievelingen en voor diegene die van een uitdaging houden kun je bergbeklimmen, abseilen, raften of kanoën,een goede plek voor deze activiteiten is het Geoparque Naturtejo een beschermd natuurgebied waar verschillende vogels en andere diersoorten leven.

Het kristalheldere water dat uit de  thermale bronnen opborrelt, zorgt voor het nodige evenwicht tussen lichaam en geest. En de geweldige stranden van Centraal Portugal. Er zijn rivierstanden die omringt zijn door bomen en bossen of voor uitgestrekte zandstranden aan de Atlantische kust, waar u verfrissing vindt op een hete zomerdag. Hier bevinden zich ook beroemde surfspots die surfers van over de hele wereld aantrekken, met perfecte golven in  Peniche of zelfs reusachtige golven in Nazaré.

Culinair

Ook op culinair gebied heeft deze regio heel wat te bieden. Kazen, worsten, visstoofpotjes, gebraden speenvarken, honing en kloosterzoetigheden. De wijnenv an de afgebakende wijngebieden zijn andere hoogwaardige producten. Ze worden vervaardigd door deze oprechte en gastvrije bevolking die bezoekers enkel het allerbeste biedt.

Hotels Centro de Portugal

Centro de PortugalPortugal

Cerca Design House

Bekijk
Back To Top