Skip to content
São Jorge

Begeleide fietstochten

Deze begeleide fietstochten worden gedaan op wegen die technisch niet veeleisend zijn en daarom geschikt zijn voor diegenen die het eiland op een rustige en vredige manier willen ontdekken. São Jorge is een behoorlijk bergachtig eiland, maar deze routes zijn gemakkelijk met weinig fysieke inspanning.

Fietstocht Extreme West – West end of Rosais: 22km
Deze route bevindt zich in het westelijk deel van het eilanden begint in het picknick park Terreiro da Macela, in Beira en eindigt naast de kerk van Rosais. Het is een gemengd pad van asfalt en onverharde weg met verschillende aanytrekkingspunten, vanaf het begin van het pad naar het bospark, van het rijden tussen de bomen, door het uitkijkpunt van het park, de oude walvisjacht, de oude vuurtoren van Rosais en alle fauna en flora die in het buitengewone landschap leven. Tijdens deze fietstocht kunnen we bij mooi weer  de eilanden Grasioca, Faial en Pico bewonderen.

Pico da Esperança – Fajã do Ouvidor 25km
Deze route begint bij Pico do Pedro en gaat door naar Pico de Esperança, met en hoogte van 1053m in het nieuwste deel van het eiland. Dit pas gaat grotendeels over onverharde wegen en eindigt bij de prachtige Fajã do Ouvidor. De bezienwaardigheden van deze route zijn gebaseerd op het prachtige landschap van hoogte waar je bij mooi weer de eilanden terceira, Graciosa, Faial en Pico kunt bewonderen. Terwijl we afdalen zullen we een aanzienlijke veranderingenin de flora opmerken. We rijden richting het noorden van het eiland tot we een asfaltpad volgen die naar het centrum van Norte Grande en ziijn uitkijktoren met uitzicht op Fajã do Ouvidor brengt. Na een korte stop bij het uitkijkpunt vervolgen we de afdaling nog 2 km. Als de zeeconditie het toelaat, kunnen we zwemmen in het beroemde zwembad Simão Dias, een natuurlijk zwembad dat door de zee is uitgehouwen in de zwarte basaltrots.

Inbegrepen

Back To Top