Skip to content

Drie kleuren tour

Faial, Pico, São Jorge
Breng een bezoek aan het blauwe, bruine en grijze eiland. Waarom deze bijnamen? Tijdens deze reis ga je het zelf ontdekken! Kom, beleef en ontdek!

Van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Faial

Aangekomen via Lissabon op het eiland Faial staat de huurauto al klaar. Het is een korte rit vanaf de luchthaven naar hotel Quinta das Buganvilias in Castelo Branco waar je 3 nachten verblijft.

Dag 2 Horta

Vandaag is een mooie dag om rustig de stad Horta te bekijken of een walvisexcursie te maken. De stad Horta heeft in de haven  mooie muurschilderingen die zijn achtergelaten door de zeezeilers. Peter’s Café Sport is een bekend café tegenover de haven. Naast de vele vlaggetjes, wimpels en herinneringen aan de zeezeiler die je terugvindt in het café, is het drinken van een Gin-Tonic populair onder de bezoekers. Tevens is er op de eerste verdieping een walvismuseum.

Dag 3 Faial

Een bezoek aan Vulcao dos Capelinos met het bezoekerscentrum met informatie over het vulkanisme mag niet ontbreken bij een bezoek aan Faial. Wandel eens door Jardim Botanico do Faial, in 1986 is deze botanische tuin geopend. Voor de wandelliefhebbers zijn er veel korte of langere routes te ontdekken op dit prachtige eiland. Daarnaast zijn er diverse openbare parken waar je heerlijk een drankje kan drinken of doe zoals de bewoners zelf, geniet van een uitgebreide lunch middenin de natuur.

Dag 4 Faial – São Jorge

Vandaag vertrek je naar het iets noordelijker gelegen eiland Sao Jorge. De auto kan worden ingeleverd in de haven en de overtocht vanaf Faial naar Sao Jorge bedraagt een klein uurtje. In de haven van Velas staat de volgende huurauto voor je klaar. Verblijf is de komende twee nachten in Quinta do Canavial.

Dag 5 São Jorge – Velas

Het eiland Sao Jorge staat bekend om zijn Fajäs, smalle kustvlaktes onderaan de kliffen. Dit eiland wordt door de lokale bevolking ook wel uitgeroepen tot het mooiste wandeleiland van de Azoren. Naast de Fajäs is de kaas van dit eiland ook erg beroemd, breng een bezoek aan de kaasmakerij Uniqueijo in Beira en proef deze heerlijke typische Azoriaanse kaas. Ingreja is een fraai in barokstijl gebouwde kerk en zeker een bezoek waard.

Dag 6 São Jorge – Pico

Op naar het laatste eiland Pico, de bootovertocht gaat vanuit Velas naar Sao Roque do Pico en duurt circa 40 minuten, gelegen in het noorden van Pico eiland. Ook hier staat de huurauto alweer klaar. Je verblijf voor 4 nachten in hotel Pico Dreams Sportfish gelegen in São Roque do Pico.

Dag 7 & 9 Pico

Pico, het eiland van de hoogste berg van Portugal, Monthana di Pico genaamd en het eiland van de wijn en likeur. De wijngaarden van Pico staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In oktober is ten zuiden van Madalena de productie in volle gang en worden de bekende Pico wijnen Terras de Lava (wit en Rose) en Basalto (rood) gemaakt. In 1990 is de tot nu toe langste vulkanische tunnel van de Azoren gevonden op Pico (5150m). Vanuit het bezoekerscentrum is het mogelijk om in beschermde kleding een deel van de tunnels te bekijken. Het plaatsje Lajes do Pico staat geheel in het teken van de vroegere walvisvangst en hier bevinden zich nog diverse musea.

Dag 10 Pico – Amsterdam

Einde van deze reis.
Een kleurrijke reis om aan terug te denken.

Verlenging en andere hotels op aanvraag mogelijk.

Accommodaties

Faial:
3 nachten: Quinta das Buganvilias, gelegen nabij de luchthaven in de plaats Castelo Branco

São Jorge:
2 nachten: Quinta do Canavial, gelegen aan de rand van Velas met een prachtig uitzicht over het eiland en de oceaan.

Pico:
4 nachten: Pico dremas Sportfish, gelegen in Sao Roque do Pico.

Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst op luchthaven bij aankomst
* 9 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 9 x ontbijt
* Bootovertocht Faial – São Jorge
* Bootovertocht São Jorge – Pico
* 9 etmalen autohuur cat. Small Renault Twingo of gelijkwaardig
* 24 uur per dag nood-assistentie
* Bemiddelingskosten Priolo Travel
* GGTO Garantiefonds

Back To Top