Skip to content

Ontdek al wandelend de eilanden São Miguel & São Jorge

Faial, São Jorge, São Miguel
Voel de wind door je haren en staar naar de betoverende meren van Sete Cidades en luister naar het klateren van de waterval. Wandel over de mooiste paden van São Jorge, geniet van de schitterende vergezichten van buureilanden zoals Pico, Faial en de Atlantisch Oceaan.

Wandelinformatie

Wandelen langs meren Fajãs, São Jorge heeft nog steeds de mooiste en best bewaarde wandelpaden van de Azoren. Samen met de wandelingen op het eiland São Miguel, biedt dit programma onze bezoekers een kans om twee eilanden te ervaren. De moeilijkheidsgraad loopt van gemakkelijk tot medium en de wandelingen duren tussen 3 – 5 uur. De vaak genoemde “Fajãs” op het eiland van São Jorge zijn vlakke, laaggelegen gebieden die aan beide zijden van het eiland naar de zee leiden en die zijn gevormd door instorting van de kliffen. Vele fajãs zijn veranderd in vruchtbare boomgaarden of landbouwgronden met tropisch fruit en prachtige drakenbomen die daar groeien dankzij het microklimaat.

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel – Furnas

Transfer naar hotel Terra Nostra Garden in de Furnas vallei gelegen.

Dag 2 Furnas – Lagoa das Furnas 9,6km

Vandaag is er geen transfer nodig, de wandeling begint en eindigt bij je hotel in Furnas. Tijdens deze wandeling is er ook gelegenheid om het Envrironmental Centre of Furnas Lake te bezoeken. (hypermodern informatiecentrum met uitleg over het ecologisch systeem van de vruchtbare groene vallei van Furnas).

Dag 3 Furnas – Lomba do Cavaleiro / Ribeira Quente 7km

Transfer naar het beginpunt van de wandeling. De wandeling start in Lomba do Cavaleiro en eindigt in Ribeira Quente. In Ribeira Quente is er de tijd om het strand te bezoeken, iets te eten in een plaatselijk restaurant of de haven te bezoeken. Transfer terug naar hotel.

Dag 4 Furnas – Salto do Prego 5km

Transfer vanaf het hotel naar het beginpunt van het pad voor de wandeling Salto do Prego, ook wel bekent als wandeling Sanquinho/Faial da Terra. Tijdens deze wandeling volg je het pad door een oud dorpje naar een prachtige waterval (2,3 km). Eindpunt: Faial da Terra. Transfer terug naar hotel.

Dag 5 Furnas – Ponta Delgada

Transfer naar het beginpunt van de wandeling Ribeira Funda / Maia, 7km.
Het pad begint in Ribeira Funda, gaat langs het strand van Praia da Viola en eindigd in Maia.
‘s middags: transfer per taxi naar Hotel Canadiano 1982 in Ponta Delgada. Tijdens deze trip bezoek je de prachtigste uitzichtpunten van de noordkust en een theeplantage (uniek in Europa).

Dag 6 Ponta Delgada – Lagoa do Fogo

Wandeling naar Lagoa do Fogo, het ruigste meer van de Azoren, waar je alleen maar kunt wandelen. Je loopt langs een “levada” door de bergen en dalen met een prachtig uitzicht. De wandeling eindigt bij een strand waar je kunt zwemmen.

Dag 7 Ponta Delgada – Sete Cidades 7,5km of 11km

Transfer naar het beginpunt van de trail: Walk Sete Cidades: bezoek de grote krater van Sete Cidades met zijn blauw/groene meer. Geniet van een spectaculair uitzicht tijdens deze wandeling met aan de ene kant de meren van Sete Cidades en aan de andere kant de oceaan. Je daalt af naar het dal en het dorpje Sete Cidades, heb je nog energie dan kun je deze wandeling uitbreiden met een wandeling rond de meren van Sete Cidades (lange tocht 11km totaal). ‘s Middags: transfer naar hotel.

Dag 8 São Miguel – São Jorge

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar het eiland São Jorge. Bij aankomst transfer naar je hotel São Jorge Garden in Velas.
Dag 9 São Jorge -Pico de Pedro / Pico da Esperança / Fajã do Ouvidor 17km

Transfer naar beginpunt van de wandeling. Deze wandeling gaat van Pico das Caldeirinhas naar Fajã do Ouvidor. Een wandeling die loopt vanuit het centrale gedeelte van het eiland naar de hoogste berg van São Jorge (Pico da Esperança) van 1053 m. Transfer terug naar hotel.

Dag 10 São Jorge – Fajä dos Vimes 15km

Vanuit het hotel transfer naar beginpunt van de wandeling; Fajã dos Vimes naar Fajã de São João aan de zuidkust. Tijdens deze wandeling is het eiland Pico goed te zien met zijn enorme berg die van alle kanten fotogeniek is. Aan het eind van de wandeling transfer terug naar het hotel.

Dag 11 São Jorge – Serra do Topo / Caldeira de Santo – Faial 15km

Transfer naar beginpunt wandeling van Serra do Topo naar Fajã dos Cubres aan de noordkust. Deze wandeling neemt je mee langs een prachtig pad dat afdaalt naar Fajã do Santo Cristo. Dit beschermd natuurgebied heeft een ondergrondse grot en meer en is de enige plaats op de Azoren waar de venusschelp voorkomt. Deze Fajã is de meest afgelegen plek op de Azoren. Er staan wat zomerhuisjes, er zijn een paar families die hier permanent wonen. Van deze kant van het eiland heb je zicht op Graciosa eiland. (bij helder weer) Aan het eind van de dag wordt je naar de haven gebracht. Per boot vaar je naar het eiland Faial. Transfer naar Hotel Horta gelegen in het gelijknamige stadje Horta.

Dag 12 Faial – Horta

Vrije dag te besteden op Faial, enkele tips om te ondernemen: City Tour Horta, een Jeep Tour of Walvis spotten.

Dag 13 Faial

Transfer van hotel naar vliegveld voor de terugvlucht.

Accommodaties

Hotels op São Miguel:
4 nachten: Hotel Terra Nostra Garden gelegen in Furnas, vlakbij de thermale bronnen en geisers
3 nachten: Sao Miguel park Hotel, gelegen in Ponta Delgada, op korte afstand van het historische centrum.

Hotel op São Jorge:
3 nachten: São Jorge Garden hotel, gelegen in Velas en direct aan de oceaan.

Hotel op Faial:
2 nachten: Hotel Horta, zeer centraal gelegen in het havenstadje Horta.

Prijzen op basis van tweepersoonskamers

Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst bij aankomst op de luchthaven
* 12 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 12 x ontbijt
* Alle genoemde transfers
* Routeboek
* Binnenlandse vlucht São Miguel – São Jorge
* Bootovertocht São Jorge – Faial
* 24 uur per dag nood-assistentie
* Bemiddelingskosten Priolo Travel
* GGTO Garantiefonds

Back To Top